Anton Kouzmin Architecture

Longueville House

The architectural strategy for this home was to construct five diverse pavilions, each stepping down a cascading site towards the river. The siting of the pavilions allows vistas across and through the site, diminishing the built form of the whole.

The formal entry is within a refurbished heritage dwelling. An internal two storey reception foyer orientates guests before moving through to large formal sitting and dining rooms across two levels. These spaces enjoy expansive views over the river and the city skyline beyond. 

Materials are derived from the mercantile nature of the river - the robustness of steel, concrete and zinc, of manufactured vessels and structures. 

Completed 2012 - Project undertaken as Practice Director at BVN with National Director, James Grose and team - Photography Anton Kouzmin, Rendering by BVN